1


_________________________________________________________________________________________________


Detta är en ny kategori som ni kanske ser, som kommer att handla lite om olika sorters hälsa, och hur man tar hand om hår, kropp och lite sånt där. Hoppas att den nya kategorien kommer att uppskattas eftersom jag lägger ner rätt så mycket tid på detta. :) Så nu kör vi bitches !


Metoden för att hålla sin hud snygg och fräsch är självklart att hålla den ren och därför är nogrann rengöring varje morgon & kväll ett måste. Man ska helst inte använda vanlig tvål i ansiktet eftersom tvålen torkar ut huden snabbt. Man ska istället satsa på produkter som innehåller fuktlotion.


Om du har extra känslig hy så kanske det t.o.m är bra att du har en speciell rengöringskräm. Fuktighetskräm, ansiktsvatten och specielpreparat för problemhud kan man köpa i de allra flesta affärer som Åhléns, Apoteket etc. Har du problem med finnar (akne) så bör du fråga din läkare eller kanske skolsyster vad du ska använda för produkter. Du kan även gå till Apoteket som alltid svarar på dina frågor.

Det du måste tänka på är att det inte behöver bero på att din hud är fet , det kan även bero på att din hud är för torr och det är då huden försöker komponcera det genom att producera mer fett. Om du inte skulle veta om din hy är fet, eller inte så är det bra om du använder produker för 'normal hy'. Något som är riktigt bra för att direkt få ett friskt och piggt utseende är att skölja ansiktet med kallt vatten efter tvätt. Om inte annat så vaknar du iallafall till av det.

Byt handduk så ofta det går, och använd helst inte samma handduk som du torkar händerna med när du torkar ditt ansikte eftersom det lätt kan samlas smuts i handduken. Detta är som godis för de små bakterierna, men dock inte för ditt ansikte..


När man har tvättat sig så är det alltid bra att smörja in sitt ansikte med en fuktighetskräm, så ansiktet återfuktas. Om du skulle ha fet hy eller problem med finnar så ska du smörja in dig med en fettfri fuktighetskräm. Om du sminkar dig är det även bra om du har en fuktighetskräm under ditt smink. Glöm aldrig att ta bort sminket innan du går och lägger dig, hur trött du än är.

Om du inte gör det till en vana så kan både din hud och ögonfransar fara illa. Får inte din hud tillräckligt med luft så täpps porerna igen och det blir mycket lättare för att pormaskar och finnar dyker upp!


Om du har ett badkar så ska du passa på att unna dig ett skönt bad då och då. Det finns så många olika badskum, med väldigt goda dofter från jordgubb, mint till lime. Välj en doft du tycker om, man kan bli på väldigt bra humör av goda dofter. Ta med en bra bok ner i badet, eller varför inte läxboken? När du badat klart är det bra att smörja in hela kroppen med en väldoftande fuktighetskräm. Använd gärna en som passar ihop med den doft som du badat i.




Sådär ja, första inlägget för hälsoguiden. Hoppas ni uppskattade lite information om hudvård och hur man tar hand som sin hy, för enligt mig är det alltid bra att veta. Håll utkik efter nästa guid. Kisses & hugs.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0